22/05/2008

Dones, Pau i Resistència

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat d'Olot, l'Associació de Dones de la Garrotxa i Dones per la Pau organitzen la jornada "Dones, PAU i resistència", els pròxims dies 30 i 31de maig. Una jornada que té com a objectiu informar i sensibilitzar sobre la situació i la reposta de les dones en situacions de conflicte armat i en espais on es vulneren els drets humans. La Jornada també vol fer un reconeixement a la participació de la dona en moviments polítics i armats, en tant que agents constructores de pau. 

En la Jornada hi participaran diferents especialistes i representats de moviments de pau i d'entitats, que presentaran propostes teòriques i pràctiques, oferint elements per a la reflexió i el debat que puguin generar accions de continuïtat, de col·laboració i de cooperació amb altres col·lectius, principalment de dones.

La Jornada comença divendres 30 de maig amb la projecció de Sister in Law, de les directores Kim Longinotto i Florence Aysisi. És, però, l'endemà dissabte quan es concentren el major nombre d'activitats adreçades a unh públic molt ampli: a mig matí hi haurà una conferència a càrrec de Carmen Magallón, autora de Mujeres en pie de paz i directora de la Fundació SIP. També s'ha programat tallers de cultura de pau per a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, la projecció del documental Tejedoras de paz, que serà presentat per una de les seves autores i a la tarda, hi haurà una taula rodona sobre experiències de dones constructores de pau. Totes les activitats es faran al Casal Marià d'Olot (carrer Francesc de Bolòs, cantonada passeig Bisbe Guillamet).

Programa