12/04/2016

El decreixement com a alternativa al creixement il.limitat

La Comissió de l'Agenda Llatinoamericana de la Coordinadora d'ONG Solidàries convoca una nova edició del Premi al Decreixement, que vol conscienciar la ciutadania sobre alternatives al consum il·limitat. Igual que en les edicions anteriors, el concurs s'adreça a entitats, comunitats i persones que, mitjançant treballs escrits, organització de cursos, conferències, treballs de recerca, materials pedagògics o materials audiovisuals, difonguin els principis del Decreixement.

Segons Serge Latouche, un dels economistes actuals més destacats dins del corrent del decreixement, calen tres mesures urgents: l'optimització de l'ús de l'energia, tornar a l'l’agricultura ecològica i fomentar el localisme agropecuari i, per últim, deixar de malbaratar els 500.000 milions de dòlars en publicitat, per higiene espiritual i material. Sense haver de tornar a viure com els nostres avantpassats, el decreixement es decanta per una nova manera d'entendre l'economia i la relació de l'ésser humà i la natura.

El Premi del Decreixement està dotat amb 500 euros i el termini per a presentar propostes de difusió finalitza el 30 de juny. La decisió del jurat es farà pública el primer de novembre.