06/07/2018

Els infants sahrauís arriben a Girona

Una trentena de nens i nenes dels campaments de refugiats de la daira de Farsia han arribat els últims dies per passar els dos mesos d'estiu amb famílies de diversos municipis del Gironès, el Pla de l’Estany, l’Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, la Selva interior i Osona. La mainada sahrauí forma part del programa "Vacances en Pau" que l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Girona) a la demarcació.

Els nens i nenes que arriben a Catalunya des del Tindouf, viuen durant tot l'any en campaments de refugiats en unes condicions molt dures derivades d'un conflicte polític que ja dura més de 40 anys i que aboca el poble sahrauí a la dependència de l'ajuda humanitària per a la seva supervivència. La seva estada aquí ens obliga a recordar que la causa sahrauí segueix estant sense resoldre i sobretot, permet exigir que no caigui en l'oblit. Amb aquest programa, a més, els infants sahrauís tenen l’oportunitat de fer-se revisions mèdiques completes, visitar els especialistes i fins i tot, ser intervingut quirurgicament si fos necessari.

El lloc d’origen d’aquests infants és la zona on hi ha la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l’any 1997. En aquest sentit, l'alcaldessa de Girona rebrà els infants i les seves famílies d’acollida, el proper dilluns 16 de juliol, a les 17.30 h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona.