27/01/2010

Èxit del primer Fòrum Social Català a Girona

El FSCAT-Girona ha estat un èxit, segons els seus impulsors. Aquesta avaluació positiva respon a diversos ingredients, com el fet que l'esdeveniment hagi comptat amb l'impuls i l'organització de 18 entitats de la demarcació i s'hagi fet amb entesa assembleària. Els impulsors també destaquen que més d'un centenar de persones han passat pel Fòrum i que la mitjana de públic en cada franja horària va ser de 70 persones.

L'activitat que més gent va aplegar va ser la xerrada de Nazanim Amirian "L'Islam sense vel", en el que va desmuntar l'existència d'un suposat "món islàmic" homogeni. L'organització també destaca la trobada entre diverses associacions de veïns que ha propiciat l'organització d'altres futures reunions.

En l'assemblea final, els participants van destacar la importància de la informació i la transparència, tot exposant les opacitats de les institucions socials; de la participació ciutadana, del diàleg i del debat.

Els organitzadors comptem amb tornar a celebrar l'esdeveniment a Girona i aspiren a reunir molta més gent perquè  "Girona té una gran base d'associacions i tradició de participació ciutadana que volem que siguin presents en la propera edició del Fòrum, una propera edició que esperem que s'assenti i millori,-però que no seria possible-, sense el bon precedent d'aquesta primera edició."

Aquest cap de setmana, el Fòrum Social Català es celebrarà a Barcelona. PROGRAMA>>