16/12/2014

Explorem el món!

La cooperació al desenvolupament té dues estratègies transformadores: els projectes sobre el terreny al sud i els projectes d’Educació pel Desenvolupament a casa nostra. Partint de la sensibilització com a base per poder incidir en els canvis socials, a Figueres s'ha iniciat una campanya dirigida a estudiants de 5è de primària, que es diu "Explorem el món!" i que anirà de novembre fins al mes de maig de l'any que ve. L'objectiu és generar consciència crítica sobre la realitat mundial.

La campanya s'ha impulsat des del Servei d’Acció Cívica i Cooperació de l'Ajuntament de Figueres, i amb l'aprovació del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat. La campanya inclou 4 tallers al llarg del curs escolar, en els quals es tractaran els àmbits d’Educació pel Desenvolupament, Consum Responsable, Diversitat i Cultura de Pau.

Les temàtiques que s'hi treballaran són, entre d’altres, Drets Humans, Ciutadania Global, Desigualtats Nord-Sud i Sud Nord, Pau positiva, resolució de conflictes, equitat de gènere, identitat, respecte,
diversitat i Consum Responsable.

Els centres educatius on es faran els tallers són: La Comunitat d'Aprenentatge Amistat, l’Escola Sant Pau, l’Escola Josep Pallach, Escolàpies i el CFA Maria Verdaguer. En total 400 nens i 80 participants de l’Escola d’Adults realitzaran d’aquesta activitat.