19/02/2021

Fem visible la violència masclista a les xarxes

L'Estació Espai Jove de Girona, en col·laboració amb Gaudir-nos, posen en marxa la campanya #Desconnectemho que té com a objectiu fer visibles els diferents tipus de violència masclista que podem trobar a les xarxes socials i informar de com es pot frenar.

El projecte s'adreça sobretot a dones de 17 a 25 anys i prioritza la identificació de les violències per reaccionar-hi  i prevenir-les; entendre per què passen, i donar a conèixer serveis a la ciutat de Girona que poden ser d'ajuda i referents en  cas de trobar-se davant d’una situació semblant.

En pandèmia gran part de la comunicació té lloc sobretot a través d’Internet, és per això que des de l'Estació han considerat important explicar a les persones joves de Girona quines situacions es poden donar i com actuar-hi. L’acció consistirà en la publicació freqüent, a partir del 18 de febrer i fins a l'11 de març, de diferents experiències anònimes als stories del perfil d’Instagram < @estacioespaijove > per exemplificar diferents tipus de violència a la xarxa.  

Hi vols col·laborar?

Qui vulgui també pot aportar la seva experiència o alguna que conegui a través de tres vies:

  • Escrivint-ho a les seves stories i mencionant L’Estació Espai Jove
  • Escrivint-ho a les seves stories i afegint el #Desconnectemho
  • Enviant a @estacioespaijove l’experiència a través de missatgeria privada

L'acció acabarà el dijous 11 de març a les 19.30 h amb una taula rodona virtual sobre com donar resposta a les violències masclistes que es produeixen a les xarxes socials. El debat comptarà amb representants del Servei d'informació i d'atenció a les dones (SIAD), del Centre Jove de Salut i de l’àrea d'Igualtat i Drets Socials de l'Ajuntament de Girona, així com amb la vicerectora de Territori i Compromís Social de la Universitat de Girona, Silvia Llach. Al final hi haurà torn obert de preguntes per les persones assistents. Més informació i inscripcions a la taula rodona aquí>>