• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • Girona acull un camp de voluntariat internacional per la inclusió social de joves i infants

14/07/2017

Girona acull un camp de voluntariat internacional per la inclusió social de joves i infants

"Estiu per a la inclusió social", aquest és el nom del camp de voluntariat que tindrà lloc a Girona del 16 al 30 de juliol. Un grup de voluntaris i voluntàries d'arreu del món participarà al projecte promogut per l'Associació Juvenil Salsa Jove amb el suport del Servei Civil Internacional. FOTO: Servei Civil Internacional

Els voluntaris i voluntàries, provinents de països com Macedònia, Dinamarca, República Txeca, Holanda i Portugal participaran organitzant les activitats del casal d'estiu de Salsa Jove. L'objectiu del projecte és contribuir, a través del lleure, a la inclusió social de joves i infants de la ciutat de Girona que es troben en situació de risc d'exclusió.

 És el segon any que l’Associació Salsa Jove organitza aquest camp de treball amb la col·laboració del Servei Civil Internacional de Catalunya, una entitat membre de la xarxa internacional de l'SCI que es dedica a la promoció del voluntariat internacional per a la construcció de la pau.

El camp de voluntariat o camp de treball  és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d'entre 5 i 24 voluntàries i voluntaris de diferents procedències que, durant un període d’entre 1 i 3, setmanes donen suport a un col·lectiu o associació local.  És un treball traçat des de la solidaritat i el suport mutu amb l’objectiu, per una banda, d’enfortir projectes de base i transformadors, i per l’altra, de promoure la transformació social a través d’experiències d’interculturalitat i de treball cooperatiu entre les persones voluntàries.  

La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu.

El procés comença amb un seminari de formació als Països Catalans, continua amb la participació al camp de treball internacional i acaba amb una trobada d’avaluació i convivència a la tornada. Totes les fases d’aquest procés tenen la mateixa importància, són iguals d'importants.