30/11/2016

Girona contra la pena de mort

Amnistia Internacional i la Comunitat de Sant Egidi, en col·laboració amb alguns ajuntaments, il·luminen avui edificis representatius per impulsar l'abolició de la pena cabdal a tot el món. A Girona, el grup gironí de l'ONG i l'Ajuntament han escollit la Casa Pastors per fer-hi avui l'acte contra la pena de mort.

Més de 2.000 ciutats de tot el món participaran avui a la iniciativa “Ciutats per la vida” per mostrar el rebuig de la ciutadania a la pena de mort. Aquesta acció d’Amnistia Internacional i la Comunitat de Sant Egidi, en col·laboració amb alguns ajuntaments, consisteix en il·luminar edificis emblemàtics de les ciutats per tal de conscienciar la ciutadania. A més de Girona, a Catalunya, cinc municipis més se sumaran a aquest acte reivindicatiu: Barcelona, Tarragona, Sabadell, Granollers i Molins de Rei.

En el cas de la Casa Pastors a Girona,  la il·luminació es podrà veure de les 18 a les 21 h i a les 18.15 h, Eugènia Pascual, representant d’Amnistia Internacional a Girona, farà la lectura d’un manifest.

La Jornada Mundial “Ciutats per la Vida” és una iniciativa internacional en record de la primera abolició de la pena capital en el Gran Ducat de Toscana el 1786. Es tracta d'una acció de la Comunitat de Sant Egidi, amb el suport de la Coalició Mundial contra la Pena de Mort, a la qual pertany Amnistia Internacional.