• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • Girona dóna suport a l’acord de pau entre el govern de Colòmbia i les FARC (setembre 2017)

27/09/2016

Girona dóna suport a l’acord de pau entre el govern de Colòmbia i les FARC (setembre 2017)

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'ens al manifest impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Diumenge, l'Ajuntament de Girona facilitarà el transport a Barcelona a les persones colombianes que s’hi vulguin desplaçar per votar en el plebiscit per ratificar l’acord.

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona va aprovar ahir per unanimitat adherir-se al manifest impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport als acords de pau entre el govern de Colòmbia i les FARC. El manifest està impulsat pel Fons Català de Cooperació, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Municipis de Catalunya.

A través del manifest es proposa també fer una crida a totes les persones colombianes amb dret a vot i empadronades als diferents municipis catalans a participar en el plebiscit convocat pel govern colombià per al proper diumenge 2 d’octubre en què s’ha de ratificar aquest acord de pau subscrit amb les FARC.

El regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristóbal Sànchez, ha destacat la rellevància que té el plebiscit de diumenge “perquè la societat civil, que és la primera víctima del conflicte armat, pugui ratificar-ho o no”. Per aquest motiu, des del Consell es va acordar també facilitar al màxim tant la informació sobre el procés com la participació al plebiscit de diumenge dels colombians i les colombianes empadronats a Girona. Les persones interessades a votar aquest diumenge poden adreçar-se al Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona (carrer del Mestre Francesc Civil, 3, baixos) o trucar-hi per telèfon (972 01 02 50) per consultar informació tant sobre el procés de votació com sobre com arribar-hi, ja que des de l’Ajuntament es facilitarà el transport a totes aquelles que desitgin anar-hi si hi ha prou demanda.

 El punt de votació del cens electoral de la circumscripció de Girona és al Consolat de Colòmbia de Barcelona, ubicat al carrer de Pau Claris, 102, 2n pis. El local estarà obert diumenge de les 8 a les 16 h.