15/09/2015

Girona ja és ciutat acollidora

El Ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir al vespre la moció de suport als refugiats de Síria impulsada per l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya I el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Aquest document dóna el tret de sortida per engegar tots els mecanismes per tal que la ciutat s’adhereixi a la xarxa de municipis acollidors. La moció, que van presentar els grups d’ERC-MES, CUP-Crida i PSC, es va aprovar per unanimitat.

Just abans de l’inici del Ple, un centenar de persones es van reunir, primer a la plaça Independència de Girona -amb l’Associació Solidària amb el Poble Siri- i, després, davant de l’Ajuntament –amb la Xarxa Pels Drets Socials de la qual en forma part la Coordinadora d'ONG Solidàries-, per donar suport al text i reclamar el compromís dels partits polítics. La Xarxa pels Drets Socials, precisament, divendres va emetre un comunicat de suport a la moció.

Entre els diferents testimonis, va intervenir Ahmed Basal, un jove sirià que, fruit del conflicte armat al seu país, on treballava de pastisser, va haver de fugir i emmigrar fins a Salt.