05/05/2011

IX Jornades d'Energies Renovables

Del 5 al 16 de maig se celebren, a l'Escola Politècnica Superior de l'UdG, les "IX Jornades d'Energies Renovables", organitzades pel grup de Girona de l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres (ESF). L'objectiu d'aquesta activitat és qüestionar el model energètic actual, així com els impactes que es generen tant al Nord com al Sud, i plantejar un nou model energètic.

Es tracta d'una iniciativa amb llarg recorregut, ja que enguany se celebra la novena edició. En el marc de les presents jornades es desenvoluparan diferents activitats, encarades a un públic de diferents edats i de diferents àmbits.

Pels estudiants de secundària se celebraran uns tallers d'energies renovables amb: turbines de riu, eòlica, solar tèrmica, solar fotovoltaica i cuina solar. És en aquest marc on també s'ha promogut un concurs de forns solars. A més, també es farà una conferència "Biocombustibles: oportunitat o perill?", on es debatrà sobre la sostenibilitat dels biocombustibles.

Les jornades comptaran amb l'exposició: "Practica l'Off. Menys consum energètic, més drets humans",  sobre els impactes del petroli, i que es podrà veure fins al dia 16 de maig.

Programació i activitats previstes

Dijous 5 de maig
Tallers per instituts de secundària
Hora: 09:00h
Lloc: Gespa de l'EPS
Exposició / concurs de cuines i forns solars
Hora: 11:30h
Lloc: Gespa de l'EPS
Piscolabis sostenible
Hora: 14:00h
Lloc: Gespa de l'EPS

Dissabte 7 de maig

Presentació de la campanya Make l'Off

Dilluns 9 de maig
Conferència: "Biocombustibles: oportunitat o perill?"
Hora: 19:00h
Lloc: Sala d'actes de l'EPS

Del 9 al 16 de maig
Exposició: "Practica l'Off. Menys consum energètic, més drets humans"
Hora: 19:00h
Lloc: Sala d'actes de l'EPS