17/02/2020

L'empresa inclusiva

La Fundació Ser.gi posa en marxa una iniciativa per a la gestió de la diversitat a les empreses com a garantia de millora de relacions i rendiments.

Per a la Fundació Ser.gi, la gestió adequada de la diversitat  de l'empresa reverteix positivament en el rendiment, la implicació i el grau de satisfacció dels equips de persones. Diuen des de l'entitat que el que és impostant assumir és que " ja no parlem de la diversitat que ha vingut, sinó de la diversitat que som." i per tant, cal saber gestionar bé la varietat de diferències.

La Fundació Ser.gi, doncs, ofereix una proposta que permetrà estudiar i familiaritzar-se amb tots els paràmetres de la diversitat presents a l'empresa, per tal de poder encarar amb èxit un pla d’actuacions, enfortir amb recursos la plantilla i alhora, millorar la imatge social de la companyia.

I com es concreta aquesta proposta? D'una banda, s'ofereix el curs "La gestió de la diversitat" adreçat a responsables de Recursos Humans, directors/es, gerents, caps de planta o d'equip. A més, l'entitat proposa l'organització d'una Jornada de Diversitat a l'empresa, oberta a tot el teixit empresarial del territori gironí i al públic en general. L'objectiu d'aquesta jornada és facilitar l'intercanvi dels coneixements adquirits i les experiències de cada empresa, en un format que també inclogi alguna ponència sobre diversitat a l’empresa i el testimoni d’alguna empresa que tingui un pla estratègic en funcionament sobre temes de diversitat.

Per últim, la proposta de Ser.gi inclou també, l'elaboració d'una campanya de sensibilització amb les empreses participants al curs, en la què es difonguin missatges sobre valors com la convivència, la diversitat i la inclusió social. Segons l'entitat gironina, la campanya #inclusiocomençaamb pot ser un bon altaveu per a difondre a tota la societat el compromís de cada empresa amb els valors socials.