12/03/2014

L'esquerra al poder i la fi de l'hegemonia de Washington

La Coordinadora d'ONG Solidàries i el Casal Independentista el Forn organitzen un cicle de xerrades sobre els 'nous' governs populars de l'Amèrica Llatina, i en concret a Equador, Nicaragua i Veneçuela. Ambdues entitats volen dedicar un espai de la seva agenda d'activitats a explicar a la ciutadania gironina els avenços dels governs nacional-populars de l'Amèrica Llatina. Es tracta, per tant, d'oferir una perspectiva social i política d'aquests governs.

Les entitats organitzadores consideren important aquest cicle per tal d'explicar que aquests Governs «tenen una afectació determinant en la geopolítica, perquè hi hauna formació limitada entra la ciutadania en aquest àmbit i perquè aquests processos constituents ens poden donar pautes sobre com construïr un futur Estat català.»

La xerrada sobre Nicaragua tindrà lloc el dijous 20 de març i anirà a càrrec de Jaume Soler i Pastells, membre de SOARPAL, Solidaritat Arbúcies-Palacagüina. Jordi Planas, membre de la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana i de Justícia i Pau intervindrà el dijous 27 de març per parlar sobre l'Equador. Sebas Parra, mestre internacionalista i responsable de l'Associació d'Educació Popular Carlos Fonseca Amador intervindrà el dijous 10 d'abril per parlar sobre Veneçuela. Totes les xerrades tindran lloc a les 19:30h al Casal Independentista el Forn (plaça Sant Pere, 5, Girona).