• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • L'ONG gironina Àfrica Viva rep el 0.7% del pressupost anual de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC)

05/06/2008

L'ONG gironina Àfrica Viva rep el 0.7% del pressupost anual de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC)

Un projecte d'Àfrica Viva de reintegració social i escolarització de nens i nenes de Burkina Fasso rep, enguany, el PREMI 0,7% de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC). Des de fa 10 anys, la CAMFIC destina anualment el 0,7% del seu pressupost a projectes de cooperació al desenvolupament de diferents ONGD

El Projecte i l'ONG han estat escollits d'entre un total de vuit propostes, i un cop avaluades per dues persones independents de la Comissió de Cooperació i Salut Internacional. La comissió ha valorat favorablement el projecte d'Àfrica Viva, que es desenvolupa en un barri marginal de Ouagadougou, la capital de Burkina Fasso.

Àfrica Viva és una ONG creada l'any 2001 que desenvolupa els seus projectes a Burkina Fasso. És en aquest país on desenvolupa dos projectes: el projecte premiat per la CAMFIC, a Ouagadougou, i un projecte de desenvolupament rural al departament de Ouessa, al nord del país. En aquest últim, es construeixen hortes i pous que són explotats per les dones, per tal de facilitar-los un millor accés a l'aigua, i poder millorar l'alimentació de les seves famílies, especialment en l'època de sequera.

CAMFIC ha valorat positivament que en ambdós projectes Àfrica Viva tenen en compte aspectes com la promoció de les dones, la contractació de personal local, la col•laboració amb ONG locals i l'estudi d'impacte ambiental amb una voluntat de promoure el codesenvolupament que és precisament allò que ideològicament és més proper a la CAMFiC.

Comarques gironines, 5 de juny de 2008 


Mes informació:
ANNA BONMATí
Tel. 649139990