10/09/2013

L'onze de setembre, encerclem el Trueta

Amb l'objectiu de relligar les reivindicacions nacional i social, la Xarxa pels Drets Socials de la ciutat de Girona (XDS) vol recordar que el proper 11 de setembre la ciutadania està cridada a participar en l'encerclament de l'Hospital Josep Trueta de Girona, com a símbol dels serveis públics a les comarques gironines. El centre, així com la resta del sistema de sanitat pública del nostre país, està seriosament afectat per les retallades, que aquest any han comportat un allargament de les jornades laborals, la reducció del personal de reforç i dels substituts.

La XDS vol fer present aquesta reivindicació en el context del clam social per la independència. Per a les entitats que conformen la XDS és imprescindible no desvestir la reivindicació nacional del debat sobre el model d'Estat i de serveis públics que volem. Desconfiem enormement d'aquells que parlen d'una independència sense ideologia, ja que sovint són els mateixos que promouen l'empobriment dels hospitals o de les escoles públiques.

En aquest sentit, la XDS crida a debatre i definir, més enllà de la pròpia Diada, quines oportunitats de canvi social i polític comportaria la independència de Catalunya. El procés constituent ha de ser pilotat des de la base, pels treballadors i les treballadores, pels usuaris dels serveis públics. És a dir, per la majoria social del país.

Fa dies que, a través del blog de la XDS, es recullen les inscripcions per participar de l'encerclament. Els organitzadors estan en contacte amb l'ANC, a qui facilitaran les dades de participació perquè puguin ser tingudes en compte en el recompte global de la Via Catalana.

Aquells que hi vulguin participar estan citats a les 16:30 de l'11 de setembre davant de l'Hospital. La XDS Socials deixa via lliure per vestir qualsevol samarreta representativa de les lluites socials que participen d'aquesta plataforma. Vols participar-hi? Entra AQUÍ>>