• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, es reuneix amb la Coordinadora d’ONG Solidàries

13/01/2023

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, es reuneix amb la Coordinadora d’ONG Solidàries

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, s’ha reunit aquesta tarda amb representants de la Coordinadora d’ONG Solidàries a l’Espai de Solidaritat de Girona. La consellera ha exposat quines són les prioritats del seu departament en l’àmbit de la cooperació i ha pogut conèixer de primera mà la tasca de la Coordinadora a les comarques gironines.

En la reunió d’aquesta tarda, també hi han assistit Bernat Costas, secretari general d’Acció Exterior i UE, Yoya Alcoceba, directora general de Cooperació i Lluís Puigdemont i Àngel Vázquez, per part del secretariat de la Coordinadora d’ONG Solidàries.

En la trobada s’ha posat en valor la cooperació i el treball de les entitats i ONGD de les comarques gironines que són un agent imprescindible de la cooperació catalana. S’ha incidit, a més, en la necessitat que els recursos que es destinen a cooperació des del govern català, arribin també a les petites ONG i entitats del territori, que són les conformen, en gran part, la Coordinadora d’ONG Solidàries.

En aquest sentit, des de la Coordinadora s’ha demanat fer més accessibles les convocatòries de subvencions de Cooperació, a les entitats del territori. Des de la Coordinadora s’ha mostrat bona sintonia amb l’objectiu de la conselleria de Serret que s’ha proposat destinar el 0,7% a la cooperació però alhora, s’ha demanat fermesa i eines per a l’assoliment d’aquest compromís històric. Igualment, conselleria i Coordinadora han coincidit en què la participació de les ONGD gironines als projectes europeus és una aposta estratègica de futur.

La Coordinadora d’ONG Solidàries ha defensat la necessitat de participar a tots els òrgans consultius -com el Consell català de Cooperació o el de Foment de la Pau-, en tant que representants d’un sector important de la cooperació catalana.