• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • La Coordinadora d’ONG Solidàries considera inadmissible que es deixi 9 famílies al carrer del #BlocSalt

13/12/2013

La Coordinadora d’ONG Solidàries considera inadmissible que es deixi 9 famílies al carrer del #BlocSalt

Des de la Coordinadora, lamentem profundament que el Govern hagi acabat prioritzant la voluntat de la SAREB, el banc propietari de l’edifici, per sobre del dret fonamental a l’habitatge. Considerem inadmissible que es deixi 9 famílies al carrer i que, a més, es faci a l’empara d’un desplegament dels Mossos d’Esquadra, completament desproporcionat.

Des de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, i com a entitat que defensa els drets de totes les persones i a tot arreu, considerem que el drama dels desnonaments exigeix respostes urgents. Per això, ja el passat mes d'octubre, en el marc de la campanya Pobresa Zero, un representant de la Coordinadora va demanar als representants parlamentaris dels diferents grups polítics que no es desallotgés el #BlocSalt. Recordem que la setmana passada el Parlament va aprovar una moció per la qual es destinaria el #BlocSalt a lloguers socials, per la qual cosa, aquest desallotjament ens sembla encara més incomprensible.

Exigim a aquest govern que treballi ja per a les persones i que ofereixi una solució definitiva a les famílies i als menors del #BlocSalt i a totes aquelles persones que actualment estan abocades a greus situacions de vulnerabilitat a causa d’un sistema injust i de les contínues retallades.  No pot ser que hi hagi gent sense casa, mentre es mantenen tancades milers de vivendes! El Dret a l’habitatge digne està recollit a l’Estatut, a l’article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans i a l’article 47 de la Constitució espanyola. Els desnonaments suposen un greu menyspreu cap a tots aquests articulats.

Comarques gironines, 13-12-13

Comunicat de la Xarxa pels Drets Socials, denunciant el desallotjament >>>