13/01/2012

La Coordinadora d'ONG Solidàries s'adhereix al manifest «Pel dret a manifestar-nos»

Dijous passat es va presentar a Girona la campanya «Pel Dret a Manifestar-nos», que persegueix l'anul·lació  de la sanció (d'entre 4.500 a 9.000 euros) que es vol imposar a dues persones com a pressumptes organitzadors d'una manisfestació antifeixista que va tenir lloc a Salt aquest estiu.  Els impulsors de la campanya han anunciat una manifestació pel proper dissabte 21 de gener, a les sis de la tarda, a la plaça Catalunya de Girona. La Coordinadora d'ONG Solidàries s'ha adherit al manifest de la campanya, en el qual es reclama que s'arxivi l'expedient sancionador i que es respecti el dret a manifestar-nos amb llibertat.

El passat 27 d'agost, Josep Anglada, del partit xenòfob Plataforma per Catalunya, va visitar Salt. Diversos col·lectius i persones van manifestar-se de manera pacífica pels carrers del municipi amb el lema: «Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme». Posteriorment, el Departament d'Interior va obrir un expedient sancionador contra dues persones -a qui les responsabilitza de l'organització-, amb l'argument que no es va comunicar la mobilització.

Per contra, els impulsors de la campanya donen per anunciada la manifestació, ja que va tenir una àmplia cobertura als mitjans de comunicació. L'advocat defensor, Benet Salellas, va denunciar que no hi ha proporció entre la multa imposada i la falta que se'ls impulta. Segons ell, el Departament d'Interior està fent una persecució política, ja que per poder imputar les dues persones s'ha utilitzat uns fitxers policials «il·legals i antidemocràtics».

Notícia a El Punt>>

Notícia a la revista La Directa >>