08/09/2020

La força del coneixement

Coincidint amb el Dia Internacional de l'Alfabetització, La Guerrilla Comunicacional ha obert avui un Verkami per poder editar el llibre "La força del coneixement. Crònica de 40 anys de l'educació d'adults a les comarques gironines", un treball de Mai Garcia Breton i Sebas Parra. Hi vols col·laborar?

A principi dels anys 70, encara amb Franco viu, el Ministerio d'Educación y Ciencia va declarar a través d'un comunicat que s'havia acabat l'analfabetisme. Però la realitat era una altra.

Aquest projecte vol explicar com es van viure aquells anys a les comarques gironines. A través d'una recerca i anàlisi de prop de 1.000 notícies de diaris i revistes catalans, es descriu la trajectòria de l'educació d'adults entre 1976 i 2016, analitzant els 40 anys d'educació d'adults i avaluant com s'ha desenvolupat la lluita reivindicativa, les implicacions dels diferents sectors socials i l'acció educativa i orientadora dels professionals que han treballat en l'educació d'adults.

La recerca d'hemeroteca l'ha portat a terme la Mai Garcia i la part vivencial l'ha aportat en Sebas Parra, que ha viscut aquest relat en primera persona tots aquests anys.

Si voleu participar a fer realitat aquest llibre, entreu aquí >>