28/04/2015

La MDA premia el capítol "Migracions", coproduït per l'Agenda Llatinoamericana

La Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, ha premiat amb una menció especial el capítol "Migracions" del programa L'excusa, emès per CalellaTV.cat i produït per la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana, de la Coordinadora d'ONG Solidàries, i Produccions MINNIM.

El jurat valora molt positivament l'aposta d'una televisió local per internet d'emetre el programa, i la riquesa del contingut i l'aprofundiment del capítol "Migracions". En destaca el missatge de sensibilització adreçat al públic en general sobre la realitat de convivència en la formació de les comunitats actuals i el fet de fer partícip el públic d'aquesta riquesa i debat. A més, posa de manifest que es tracta de com acollim les persones migrades, més que no pas de com s'integren.

L'excusa és un programa que té per objectiu reflexionar sobre els pilars bàsics de la institució social. Davant continguts poc preocupats per la repercussió social del seu discurs o que subordinen els continguts a models consumistes i poc reflexius, el programa pretén ser un espai de diàleg estructurat en tres blocs que intenten mirar, jutjar i donar pautes d'actuació alternatives.