18/05/2015

La Mostra de Teatre Inclusiu segueix bategant

La Mostra de Teatre Inclusiu, organitzada pel Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d’ONG Solidàries, per l'entitat Llagostera Solidària i per l’Associació GRAMC, continuarà rodant durant la propera quinzena. En total, es realitzaran nou representacions en cinc localitats: Olot, Porqueres, Torroella de Montgrí, Girona i Salt.  

Aquesta iniciativa consta de tres obres de teatre diferents, i té l’objectiu d’acostar a la ciutadania temàtiques que solen passar desapercebudes i que incideixen de forma directa i indirecta en la cohesió social.

L’obra “Remenant els boscos de nit” es representarà a Olot, a Torroella, al Centre Cívic del Barri Vell de Girona, a la Biblioteca Carles Rahola i a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt. Elaborada per un grup de veïns de Salt i de Santa Eugènia de Ter de diferent origen, dirigida per Catalina Lladó i produïda per Reinald Roca, mostra l’evolució d’un poble, tant a nivell econòmic com social, a través de diferents migracions.

Per la seva part, “Tres relats de vida. Dones Protagonistes” arribarà al Centre Cívic de Porqueres i a la Casa de Cultura de les Bernardes de Salt. Es tracta d’una obra de teatre que inclou les històries reals, colpidores i reivindicatives d’una xilena, d’una senegalesa i una marroquina que resideixen en diferents localitats catalanes.

La tercera obra, “Històries d’un poble”, completa el cartell de la Mostra de Teatre Inclusiu, i es podrà veure a la Biblioteca Carles Rahola de Girona i a la Plaça de Catalunya de Salt. L’adaptació d’una obra de Bernard-Marie Koltés es tradueix en un joc entre la ficció i la realitat, d’on neix un univers combinat de profundes emocions personals i acusacions públiques contra el racisme.

La Mostra està concebuda com a teatre-fòrum. Així que, en acabar la funció teatral, els actors, les actrius i els directors estableixen un debat amb el públic assistent, on hi ha un intercanvi d’opinions al voltant de les temàtiques tractades durant la representació.