07/02/2022

La tecnologia al servei de la vida.(febrer 2022)

La creixent digitalització, l’ús de la intel·ligència artificial, el cotxe elèctric o el control de dades són alguns dels temes que es tractaran a la nova edició del Mobile Social Congress (MSC), la contraproposta de Setem al Mobile World Congress, que se celebrarà els dies 27 de febrer, 1 i 2 de març. Ja t'hi pots inscriure aquí>>

El Mobile Social Congress (MSC) neix en el marc de la campanya Electrònica Justa, i vol ser un espai de trobada, reflexió i sensibilització ciutadana al voltant del model de consum i de producció d’aparells electrònics i tecnologies de la informació i la comunicació, en clau ecologista, feminista i de drets humans i laborals. Aquesta serà la setena edició del congrés.

En l'edició 2022, que es farà a diversos espais de Barcelona, però que també es podrà seguir en línia (els dies 1 i 2), hi haurà activitats lúdiques i de sensibilització com tallers de reparació i música en directe, accions de carrer d'activisme i un cicle de xerrades obertes al debat i la reflexió envers les cadenes de subministrament dels nostres mòbils i les seves conseqüències humanes i ambientals.

La indústria de l’electrònica requereix recursos minerals no renovables de forma insaciable amb un impacte ambiental i social alarmant en les comunitats que pateixen l’extractivisme miner. A més, l’opacitat de les cadenes de subministrament globals permet a les grans marques d’aquesta indústria vulnerar constantment els drets laborals, i les regulacions sanitàries i protocols de seguretat a les fàbriques on se subcontracten la manufactura dels seus productes.

D'altra banda, la indústria de l'electrònica no només no té en compte la reparació, la reutilització ni el reciclatge siní que opta per l'obsolescència programada i el consum poc responsable, que cada any empitjoren la contaminació generada pels residus electrònics, amb impactes desiguals al Nord i al Sud. 

D'entre els temes de les ponències previstes els dies 1 i 2, hi ha les males condicions laborals a les fàbriques d'Europa Central i de l'Est, els mites de la transició verda, els avantatges i desavantatges d'un món cada cop més tecnològic o la crisi dels semiconductors i com ens afecta.

 

Consulteu la programació aquí >>