23/12/2013

La Teisa arriba a Xauen

Amb el lema "Girona ciutat solidària”, l’associació IDEM ha portat avui l’autocar solidari de TEISA, cap a Xauen, a la comuna rural de Bani Darkul. Aquesta comuna té una escola molt allunyada de les aldees que l'envolten, per la qual cosa el transport escolar és vital, si es vol disminuir l'absentisme escolar.

Tot just fa una setmana l‘associació IDEM va començar a fer la recollida de material escolar en coordinació amb empreses del sector de la indústria de material escolar properes a Girona, per poder fer donacions diverses a escoles rurals de Xauen. D'aquesta manera, s'ha aconseguit que l’autocar solidari de la TEISA baixi al Marroc ple de material escolar que servirà per cobrir les necessitats de moltes famílies.

L’autocar ha estat conduït pel màxim responsable del transport del sindicat CCOO, Josep Expósito, que s’ha ofert voluntàriament a fer el trasllat del vehicle fins al vaixell a Barcelona. Al seu temps, els coordinadors del projecte marxaran cap a Xauen per facilitar la resta dels tràmits de la duana i signar l’acord de la donació amb la comuna rural i l’associació de pares i mares dels alumnes beneficiats.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona com a projecte de cooperació al desenvolupament i és possible per la col·laboració amb l’empresa TEISA, que ha fet la seva aportació a la zona de Xauen, partint de la responsabilitat social de l’empresa dins el context de crisi i dificultats en què es troba avui el sector social de la ciutat.

El coordinador del projecte d’IDEM, Mohamed El Amerani, autòcton de la comuna rural d’Abni Darkul i actualment residint a Girona, destaca la importància del codesenvolupament en la cooperació internacional en donar solucions a les diverses problemàtiques del seu país d’origen, el Marroc, i agraeix a Catalunya la cooperació i l’intercanvi escolar que existeix actualment entre les dues ciutats.