04/05/2021

La UdG actualitza el seu Pla d'Igualtat

La UdG ha actualitzat el seu Pla d'Igualtat amb un procés participatiu que ha perfilat una cinquantena d'accions per avançar en igualtat de gènere els propers quatre anys. El nou document ha comptat amb les aportacions de més d'un miler de persones de la comunitat educativa. Foto: UdG

El Segon Pla d’Igualtat ha estat dissenyat i consensuat en el marc d’un procés participatiu d’ampli abast, promogut durant el primer semestre del curs 2020-2021, que ha inclòs una enquesta tramesa a tota la comunitat universitària de la UdG, diversos grups de discussió, sessions informatives, classes dirigides, etc. En total, aquest procés participatiu ha permès consensuar i completar unes 50 accions per ajudar a incrementar la igualtat de gènere els propers 4 anys.

D'entre les accions previstes, hi ha l'organització de campanyes de sensibilització a la comunitat universitària per promoure la reflexió crítica, per donar a conèixer institucionalment efemèrides rellevants o iniciatives importants en política d'igualtat de gènere. També s'ha previst adaptar els lavabos per convertir-los en no-binaris, la promoció de les dones entre les persones guardonades amb distincions i premis, inclosos els doctorats honoris causa, la incorporació de la perspectiva de gènere als Sistemes Interns de Garantia de Qualitat de la UdG, la revisió de l' estratègia comunicativa de la UdG en clau de gènere, o l'ampliació del fons de la Biblioteca sobre temes vinculats a la igualtat de gènere i la diversitat sexual.