21/04/2021

Les entitats seran al Sant Jordi de Girona

Finalment hi haurà Sant Jordi popular a Girona, però gràcies a la pressió de les entitats, que amenaçaven amb ocupar la plaça de la Independència si no se'ls facilitava espai al Sant Jordi perimetrat que s'ha previst a la zona de La Devesa. La pressió, ha funcionat. 

Finalment, l'Ajuntament de Girona es va fer enrere en la seva decisió d'excloure les entitats del Sant Jordi per "motius sanitaris"i a través dels mitjans de comunicació la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, va donar a conèixer la decisió d'habilitar un espai per a entitats al passeig de La Devesa, que començarà després de La Rosaleda i s’allargarà en direcció al Palau Firal.

Per la seva banda, les entitats van acordar acceptar la proposta final de l’Ajuntament, per ser presents en la festivitat de la Diada de Sant Jordi, alhora que aquesta setmana han emès un comunicat on es critica la manca de diàleg amb què l’Ajuntament ha gestionat la situació de les entitats.

En aquest comunicat les entitats asseguren que han conegut per la premsa "el canvi de criteri de l’Ajuntament, respecte a la voluntat que havia expressat de vetar" la presència d'entitats, al·legant motius de seguretat sanitària. I afegeixen que cal destacar "com un grup d’entitats autoorganitzades ha demostrat més capacitat de crear espais de diàleg i coordinació que l’Ajuntament de la ciutat i la importància de l’organització popular i la pressió col·lectiva sempre que vivim situacions d'injustícia." Les entitats han criticat també que no se les hagi consultat en cap moment del procés: " Creiem que, sense un diàleg propositiu, no es construeix ciutadania. I que la manca de diàleg d’una administració pública, com l’Ajuntament, provoca l’emergència de relacions socials autoritàries, fins i tot en les seves renúncies, com ha estat el nostre cas.".

El comunicat reivindica el teixit associatiu per a la vida social de la ciutat. 

 

Actualitat relacionada