11/01/2007

Les vides humanes, per davant dels interessos político-econòmics

Des de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme volem manifestar que la discussió entre Espanya i Mauritània per decidir qui s'ha de fer càrrec de les més de 400 vides humanes que es troben amuntegades en un vaixell des de fa més de 10 dies, ens produeix vergonya, ràbia i estupefacció.

Exigim una solució ràpida, i a curt termini, que posi fre a l'agreujament físic i psicològic que estan patint els passatgers del ja tristament famós "Marine I".

Demanem que es posin en marxa els mecanismes que siguin necessaris per tal que aquestes persones puguin exercir el seu dret a demanar asil polític.

Exigim als nostres polítics que treballin perquè aquesta situació d'abandonament en què es troben aquestes persones no torni a passar mai més. És imprescindible que els governs tanquin acords internacionals per assegurar que les persones en situació de risc en el mar, rebin assistència humanitària sempre.

Davant la repetició d'aquestes crisis humanitàries a les nostres costes, cal avantposar el compliment dels Drets Humans per sobre dels interessos polítics i econòmics. No podem deixar un vaixell carregat amb centenars de vides humanes sense cap assistència. Des de la Coordinadora d'ONG Solidàries creiem que no podem seguir tancant els ulls i passant per alt que la prioritat són les persones i no els interessos polítics, com ens volen fer creure.