12/02/2019

Marxem? Brigades solidàries 2019

Si tens ganes de conèixer altres realitats, d'aportar el teu granet de sorra en la construcció d'un món millor, de combatre les desigualtats amb l'acció...potser estàs pensant en participar en una brigada solidària aquest estiu. Unes quantes entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries organitzen estades solidàries a diversos llocs dels cinc continents. Vols saber-ne els detalls?  FOTOS: Chilldren of Africa, Nou Sol i SETEM

SETEM

És l'entitat amb la major oferta de camps de solidaritat i té, també, una llarga experiència. Des del mes de gener, l'entitat ja ha obert la campanya d'inscripcions per participar aquest en algun dels 20 camps de solidaritat, repartits en 14 països d'Amèrica Llatina, l'Àsia o l'Àfrica. Amb Setem podràs conèixer la realitat quotidiana dels països empobrits i la tasca que duen a terme organitzacions locals per revertir la situació. Ghana, Uganda, Nepal, Filipines, Bolívica o Guatemala són algunes de les possibilitats que tens. Més informació al web>>

Azahara

Azahara és una entitat amb seu a Salt i Màlaga, que té com a objectiu el desenvolupament de projectes de cooperació al desenvolupament des d'una perspectiva innovadora i transversal. Per al 2019 proposen tres camps de treball: 

  • Al juny, camp de treball per a la rehabilitació d'un centre escolar al nord del Marroc.
  •  Al juliol, camp de treball en formació i dinamització d'un casal d'estiu al nord del Marroc.
  • A l'agost, camp de treball en formació i dinamització d'un casal d'estiu al nord del Marroc.

 

Soarpal

Soarpal és una de les entitats més veteranes pel que fa a l'organització de brigades a l'estiu. Enguany es compleixen 33 anys de l’agermanament entre la vila d’Arbúcies i el municipi nicaragüenc de Palacagüina i, com cada any, al mes d’agost organitzaran una brigada que participarà en un projecte comunitari a Palacagüina que es defineix en funció del perfil dels brigadistes (si el perfil és majoritàriament de mestres, per exemple, es participarà en projecte educatiu del municipi). Per a més informació: Dolors Horta tel. 690 399 252 | horta.dolors@gmail.com Les jornades de formació per participar a la brigada es faran entre els mesos de maig i juny.

Children of Africa

Aquesta ONG figuerenca realitza projectes relacionats amb la salut i l’educació al districte rural de Kinango, en els quals pots participar. Les principals tasques dels voluntaris i voluntàries inclouen (segons el període del voluntariat i segons la demanda de suport): treball escolar, visita i tasques de suport a seminaris/tallers (si es requereix), donar suport a diferents projectes de cooperació i desenvolupament, suport a projectes de prevenció de la SIDA, col·laboració amb grups de dones emprenedores, organitzar activitats d'entreteniment, esport i intercanvi cultural. Es requereix ser major de 21 anys, tenir un nivell mig o alt d'anglès, i tenir disponibilitat un mínim de 3 setmanes o 1 mes, entre d'altres requisits. La persona voluntària formarà part d'un grup d'un màxim de de 10/12 participants. Més informació: childrenofafrica.org@gmail.com. | tel. 661 879 913 DATES:

  • De l'1 al 29 de agost (període de sol·licitud oberta)
  •  De l'1 al 29 de desembre (període de sol·licitud oberta)

Nousol

L’ONG gironina t’ofereix la possibilitat de participar en 4 projectes diferents: el Marroc hi ha un camp de treball per a l’estiu, el del projecte Guelguim, que inclou un acord amb un dels grups scouts de la ciutat, amb el què es desenvolupen diferents activitats socioeducatives per a mainada i jovent de la ciutat. La finalitat del Camp és l'intercanvi cultural i de treball. Pel que fa al projecte de Burkina Fasso, el projecte Bobo-Diouslasso, comprèn els àmbits socioeducatius i sociosanitaris. El projecte Sausapor, a Indonèsia, i el projecte Baan Saan Rak, a Tailàndia, són de l’àmbit educatiu i estan oberts tot l’any. Consulta tots els projectes al web>>

SCI

L'SCI és una entitat que organitza camps de treball, és a dir, un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d’entre 5 i 20 voluntaris i voluntàries internacionals durant un període entre 1 i 3 setmanes. El grup dóna suport durant la seva estada a un projecte local transformador en algun dels molts països on és present l'SCI: Japó, Indonèsia, Estònia, Tanzània, Palestina...Al seu web hi trobaràs tota l'oferta dels camps que està oberta tot l'any.

Encara no ho tens clar? Doncs vine el proper dimecres 20 de febrer a la sessió informativa que farem a partir de les 7 de la tarda a l’Estació Espai Jove de Girona.