08/02/2017

Neix l'Ateneu Cooperatiu Girona

Sarrià de Ter acull des d'avui el nou Ateneu Cooperatiu de referència a les comarques gironines, i que neix en el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L'objectiu del nou Ateneu és convertir-se en un  servei i espai de referència, pel que fa a l’economia cooperativa i les societats laborals.

L'Ateneu Cooperatiu Girona se centrarà en afavorir la creació d’empreses d’economia social i cooperativa, a més d’enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i les experiències ja existents, per millorar l’ocupació i el desenvolupament a les comarques gironines. Així, des de l'Ateneu es treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i en promocionar la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d’empreses i entitats properes al tancament.

Aquest Ateneu serà el responsable de l’impuls i la consolidació del teixit cooperatiu, la dinamització del territori envers l’economia social, l’atenció a les persones emprenedores, les institucions, les empreses i les organitzacions d’economia social, on a més, es treballi de forma participada en la promoció de nous llocs de treball de qualitat i que promocionin l’economia social.

El projecte de l’agrupació gironina ha estat presentat per un total de vint-i-quatre organitzacions i entitats del tercer sector, institucions, administracions i cooperatives del territori, entre agrupades com la Fundació Gentis, Idària SCCL, CP’AC, Avancem Santa Clara SCCL, ajuntaments de Celrà, Olot, Sarrià de Ter i Vilablareix, i l’Associació Clúster Èxit Girona i les entitats col·laboradores, com la Diputació de Girona, Cambra de Comerç de Girona, Consell Comarcal del Gironès, ajuntaments de Figueres i Salt, la Universitat de Girona, Som Energia, Pam a Pam, LabCoop, Coop57, FIARE, BAGI, el Col·legi d’Economistes, Col·lectiu Ronda i Federació de Cooperatives de Catalunya.

L’Ateneu Cooperatiu Girona estarà situat físicament a les instal·lacions del Centre de Visitants del Gironès, tot i que el seu àmbit d’actuació és tot el territori gironí.