22/10/2020

Obre la porta al lloguer social

La Fundació SER.GI ha engegat una campanya per captar pisos per destinar-los al lloguer social. "Obre la porta al lloguer social" neix amb l'objectiu de garantir el dret a l'habitatge a les persones en situació vulnerable però també davant de la major demanda que hi ha amb la crisi de la covid-19.

La crisi de la COVID ha fet crèixer el nombre de persones que no poden pagar el lloguer o la hipoteca. Un fenomen que, a més, ve acompanyat d'una greu mancança en habitatge assequible. Per contra, hi continua havent un gran nombre de vivendes i segones residències buides que, ara que no hi ha turisme per la pandèmia, constitueixen "una possibilitat per repensar el lloguer tradicional".

SER.GI ofereix a les persones propietàries un cobrament garantit, el retorn de l'habitatge en el mateix estat de conservació, una pòlissa assegurança multirisc (continent i contingut) gratuïta durant tota la vigència del contracte, el seguiment periòdic al domicili, la gestió administrativa i patrimonial gratuïta, els tràmits per sol·licitar el Certificat Eficiència energètica / Cèdula habitabilitat i una bonificació d'una part de l'IBI, en alguns municipis. Actualment la Fundació SER.GI fa el seguiment de 273 habitatges que acullen famílies en risc d’exclusió a diversos municipis gironins.

Les vivendes que s'acullin al programa "Obre la porta al lloguer social" es destinaran a lloguer social per a persones en situació de vulnerabilitat social que participen en algun dels programes de l'entitat: joves, famílies, persones grans, dones supervivents de violència de gènere, etc.

Els municipis on es vol incrementar el nombre de pisos gestionats són Girona, Figueres, Salt, Lloret de Mar, Caldes de  Malavella, Vidreres, Maçanet de la Selva i Cassà de la Selva.

Segons la Fundació SER.GI, al 2019 unes 500 famílies gironines han perdut la casa i s'han quedat amb un deute gairebé de per vida.