28/05/2013

ONG i pobresa, a la Jornada Anual 2013

El sistema està en crisi. Per què hi ha pobres? Quin paper hi juguem les ONGD? Aquest és el tema proposat per les entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries de cares a encetar una reflexió durant la Jornada Anual d'enguany que celebrem el proper dissabte 8 de juny, a Les Escaules. I ho farem amb l'Edward Hugh, economista gal·lès format a la London School of Economics i establert a l'Alt Empordà. Hugh ha estat batejat per The New York Times com "el profeta del crack a la zona euro", per predir l'actual crisi ja l'any 2010. El gal·lès, a més, forma part del grup d'economia pel Pla Nacional de Valors, que ha elaborat recentment el document "Nova economia amb valors, missió: cap a una economia ètica i sostenible, centrada en la dignitat de les persones i orientada al bé comú". 

Hugh és l'encarregat de, en dues "càpsul·les", oferir-nos elements per a reflexió entorn les causes de la pobresa, la crisi del sistema, i el paper que podem jugar-hi les entitats de desenvopament. Després de la pausa-cafè, iniciarem l'assemblea.

Es prega confirmació d'assitència i en cas de quedar-vos a dinar (12 euros = Torrada amb escalivada, crema de verdures, quiche de verdures i amanides variades o botifarra, cireres del l'Alt Empordà, vi/aigua i cafè), reservar abans del dia 6 de juny a: solidaries@solidaries.org  o al telèfon 972 21 99 16.

COM ARRIBAR A LES ESCAULES?

Per arribar-hi en cotxe, des de Girona: agafeu l'autopista AP 7 o l'NII direcció França. Sortir a Sortida-4 de l'autopista i seguir per la NII direcció França. A la rotonda que hi ha, a l'alçada de Pont de Molins, agafar la segona sortida i entrar a Pont de Molins. Seguir la carretera i el riu (riu amunt) uns 3 km i arribareu al poble de Les Escaules. Deixar els cotxes a l'entrada del poble (costat dels contenidors).

Vídeo d'Edward Hugh al programa SINGULARS de TV3