29/01/2018

Pel respecte als Drets Humans i a la democràcia a Hondures

Des de la Coordinadora d’ONG Solidàries estem seguint amb consternació tots els esdeveniments que estant succeint a la República d’Hondures -lloc d’origen de més de 10.000 veïns i veïnes de les comarques gironines-, d’ençà de les eleccions presidencials del passat 26 de novembre i que hi estan afectant greument la convivència i el respecte als Drets Humans.

Des que la matinada del 27 de novembre quan, amb més del 57% dels vots escrutats i amb clar avantatge del candidat opositor, va caure el sistema informàtic del Tribunal Suprem Electoral i començava el frau electoral, hi hagut més de 30 persones mortes, una persona desapareguda, més de 1.000 detencions il·legals, atacs a periodistes, l’ús d’una força desproporcionada per aturar manifestacions, així com tortura i maltractament als detinguts.

            Entenem la preocupació de la població hondurenya davant el frau electoral i considerem completament legítim el seu dret de sortir al carrer per defensar que es respecti la voluntat popular exercida a través de les urnes.

             Reclamem al govern d’Hondures que cessi immediatament tota repressió i violència envers el poble hondureny, així com la investigació dels crims comesos del 26 de novembre ençà per part de la policia i l’exèrcit, i que els seus culpables siguin jutjats.

             Exigim a Juan Orlando Hernández, candidat presidencial a la reelecció, que reconegui la seva derrota electoral i abandoni immediatament el poder.

             Volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble hondureny i la seva voluntat i compromís per construir un país lliure basat en els valors democràtics.

Girona, 29 de gener de 2018