30/04/2013

Per una Renda Garantida Ciutadana!

L'article 24.3 de l'Estatut de Catalunya diu: "les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els garanteixi una vida digna". Però aquesta llei encara no ha estat desenvolupada i s'ha creat una Comissió Promotora per impulsar una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) sobre la Renda mínima Ciutadana. A Girona, és la Xarxa pels Drets Socials qui impulsa aquesta campanya.

La campanya, que compta amb el suport, d'entre altres entitats, de la Coordinadora d'ONG Solidàries, vol aconseguir que es legisli per aconseguir una renda mínima de 7.967,7 euros a l'any (664 euros al mes), de manera incondicional, no subjecta a cap contrapartida, i partint de la premissa que el Dret a la Vida és incondicional.

Aquest divendres, 3 de maig, a les 12 del migdia, es presentarà la campanya en roda de premsa a l'Espai de Solidaritat, amb la presència de Diosdado Toledano per part del Grup Promotor de la ILP Renda Garantida Ciutadana, i de Peru Álvarez, per part de la Xarxa pels Drets Socials a Girona. La primera activitat porgramada per la campanya és a càrrec de Càritas Diocesana de Girona. Es tracta de la taula rodona "La Renda Garantida Ciutadana: és la solució?", que es celebrarà el dilluns 6 de maig, a les 19h., a la seu de l'entitat.