16/04/2015

Premi ICIP Construccions de Pau 2015

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) convoca el Premi ICIP Constructors de Pau 2015. Aquest premi té la finalitat de guardonar i reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït d’una manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.

El premi constisteix en una dotació econòmica de 4.000€, una distinció honorífica, un reconeixement públic i una escultura creada pel Premi Noble de la Pau Adolfo Pérez Esquivel.

El Premi ICIP Constructors de Pau va néixer l'any 2011, amb una edició extraordinària que va guardonar el Parlament de Catalunya en representar la continuïtat i el llegat de les institucions Pau i Treva i el Consolat del Mar. Aquell mateix any, la primera edició regular del premi va reconèixer la lluita d’objectors i insubmisos, simbolitzats en Pepe Beunza, primer objector de consciència al servei militar obligatori per raons ideològiques de l’Estat espanyol.

D'altres col·lectius, entitats i persones guardonades han estat cinc mares de Soacha pel seu treball a favor de la pau i els drets humans a Colòmbia (2012), l’exgeneral nascut a Belgrad JovanDivjak, pel seu coratge en la defensa de Sarajevo durant la Guerra dels Balcans i el seu treball en favor de les víctimes del conflicte(2013), i en l'última edició, es va premiar l'organització Women's International League for Peace and Freedom (Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat, WILPF en les sigles en anglès) per la seva trajectòria centenària en el treball de dones per la pau.

El termini de presentació de sol·licituds ja és obert i finalitzarà el dimarts 30 de juny del 2015.

Podeu consultar aquí les bases>>