15/09/2005

Primer recull de dinàmiques de solidaritat a Comarques Gironines

La Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, us presenten un recull d'activitats per dur a terme en l'àmbit educatiu, reglat o no, i que sota el títol Dinàmiques de Solidaritat - Un treball necessari - aplega 26 dinàmiques de les diverses entitats gironines que treballen els temes que aquí s'exposen: Pau, Drets Humans, Interculturalitat, Cooperació per al Desenvolupament i Educació en Valors.

D'aquest recull se n'ha editat un llibret que ha estat enviat a totes les escoles i ajuntaments de les comarques gironines i és consultable a http://solidaries.org/recursos.php

Aquestes activitats vénen a ser un reforç -que no un substitutiu- del treball que ja es fa des dels nostres àmbits en aquests temes tan importants, i des d'una visió molt propera a la nostra realitat, ja que totes elles són de comarques gironines, i per tant, la proximitat ajudarà a fer que la dinàmica tingui èxit.
Molt sovint des de les escoles, esplais, ajuntaments, etc. es veu la necessitat de treballar aquests temes, més enllà del treball ordinari que es du a terme al llarg de l'any, i fins ara, molts d'ells no sabien on adreçar-se, o bé es veien obligats a buscar fora de les nostres comarques. Aquest recull, editat pel CeDRe de la Coordinadora d'ONG Solidàries, juntament amb l'Oficina de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Girona, pretén ser una eina per normalitzar i centralitzar en un document aquest treball que ja es fa des de comarques gironines.

Esperem i desitgem que aquesta eina faciliti la tasca ja es fa en l'àmbit de la solidaritat i, que a la vegada, engresqui a treballar-hi encara més.