03/05/2013

Què no ens expliquen els mitjans de comunicació?

Divuit de les 40 empreses dels Països Catalans amb més beneficis han aprofitat la reforma laboral aprovada pel govern del PP per anunciar o executar Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO). I ho han fet, tot i haver obtingut 10.000 milions de beneficis en plena crisi. Coincidint amb el Dia Internacional de la Llibertat de Premsa que se celebra el 3 de maig, Media.cat i el Grup Ramon Barnils han presentat l'Anuari Media.cat. Els silencis mediàtics del 2012. No us perdeu un dels 15 reportatges recollits a l'Anuari, que posa al focus a les retallades als ajuts a les ONG mentre els governs català i espanyol subvencionen amb 3,5 milions d'euros projectes de cooperació empresarial a països del Sud. 

Entre els altres temes silenciats hi trobem l'augment dels contractes que la Generalitat ha adjudicat a Deloitte des que aquesta empresa auditora va contractar David Madí, exassessor d'Artur Mas; els onze morts sota custòdia policial en comissaries o detencions; la trajectòria política i empresarial dels nou ministres de Franco que han sobreviscut a Manuel Fraga, vuit dels quals van participar en governs que van avalar sentències de mort; l'augment de denúncies d'homofòbia o les xarxes d'ajut mutu entre els veïns de Ciutat Meridiana, el barri amb més desnonaments de tot Barcelona.

Són 15 reportatges en profunditat sobre temàtiques ignorades pels mitjans de comunicació, que volen ser un contrapunt a la «superficialitat del tweet.». L'Anuari Mèdia.cat es presenta per tercer any consecutiu, impulsat el Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'observatori crític dels mitjans Mèdia.cat i compta amb el suport del màster La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i els Socials de la UAB, de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de València i la Universitat de Vic, i el suport de 434 micromecenes que, a través de la plataforma Verkami, l'han fet possible.