10/03/2020

Rebel·lem-nos pel clima i la vida

Aquest dissabte, 14 de març, Rebel·lió o Extinció, amb la col·laboració de l'Associació de Naturalistes de Girona, impulsa la Jornada d'Emergència Climàtica i Estratègia dels Moviments Ecosocials, a Girona.

Durant tot el dia, s'han programat xerrades i taules rodones amb l'objectiu incitar a la reflexió sobre les conseqüències de l'emergència climàtica, l'impacte dels acords internacionals i el paradigma del decreixement, anaitzar les aliances i estratègies de desobediència civil no violenta, i posar a debat el reptes i oportunitats dels moviments ecosocials davant l'emergència climàtica. La cita és aquest dissabtet, a la Plaça dels Jurats de Girona, i és oberta a tothom. El programa és el següent:

9.30-10h Benvinguda i presentació de les jornades

10-11.45h  Emergència Climàtica i Conseqüències Socioeconòmiques Globals. Amb Jofre Carnicer, professor d'Ecologia de la UB i investigador del CREAF, i Dídac Navarro, membre de la plataforma Stop Mare Mortum. Modera: Elizabeth Fuentes, doctora en Dret, Economia i Empresa per la UdG i membre de l'Agenda Llatinoamericana.

12-13.45h Acords Internacionals, declaracions institucionals i decreixement. Amb Anna Pérez, ambientòloga i membre de Climate Tracker, i Amaranta Herrero, doctora en Sociologia Ecològica, membre de Climacció i Acció ecofeminista.

15.15h-16.45h Estratègia d'Aliances i Desobediència Civil no violenta. Amb Martí Olivella, Objector no violent del servei militar

17-18.45h. Reptes i Oportunitats dels Moviments Ecosocials davant l'emergència. Amb Alfons Pérez, de l'Observatori del Deute de la Globalittzació, Jaume Osele, de Rebel·lió o Extinció, Lourdes Berdié, d'Ecologistes en Acció i representant de Fridays for Future.

 

Es farà una paella per donar, i per evitar residus, es demana dur got i carmanyola propis. El final de festa serà amb la música de Rise Up. La participació és lliure però es demana inscripció prèvia per previsió d'infraestructura.