04/07/2016

Recurs del mes de juliol 2016

Aprofitant que l'estiu és un moment per als jocs ja sigui dins de casals, esplais o colònies us fem arribar la proposta juganera del juliol. Us separem la recomanació en dos blocs, els jocs de taula i els jocs d'exterior. 

No dubteu a passar pel CeDRe a recollir-los en préstec gratuït, tan si sou una associació com si voleu venir amb la família.

Molt bon estiu i bones partides!

Jocs de Taula:

CAVALLERS I DRACS

A partir de 4 anys. Un joc de construcció i cooperació en què els nens i nenes lluiten contra els sis dracs que volen entrar al castell. Divertit, original i sempre diferent, aquest joc de construcció (primer cal fer el castell amb les peces artesanals de fusta) força totes les participants a pensar estratègies conjuntament.

LA XOCOLATA MÀGICA

A partir de 6 anys. El poderós rei Sanguijuélez IV, "Senyor del comerç" ha envaït l'illa dels indis Chocolat perquè produeixin massivament el seu apreciat cacau, obligant-los a treballar en condicions d'esclavitud. Encara som a temps ajudar-los, si treballem en equip per alliberar les seves terres tot produint un tipus de xocolata màgica que té com a ingredient principal un cacau cultivat en llibertat i de forma natural que vendrem en petites botigues repartides per la ciutat...

EL PACTE

A partir de 10 anys. Agafant la idea d'un joc convencional (el joc de l'assassí, molt popular entre esplais, casals i caus) ara convertit en joc de taula, es poden treballar molts aspectes de l'educació per la pau com són les emocions, el diàleg, el consens, la mentida, l'engany, etc. I aquest divertit joc amb el nom de "El Pacte" ens permet tot això i més. El joc básic i senzill ens explica la història d'uns assassinats ocorreguts durant la nit al poble de Castronegro, suposadament perpetrats per "homes llop". Els habitants del poble han de superar la por per poder eradicar la plaga de morts abans de perdre tots els seus habitants. El joc pot jugar-se amb 9 persones, però la caixa conté fitxes d'expansió per poder fer partides fins a un màxim de 47 jugador/es.

CODI SECRET

A partir de 12 anys. L'objectiu del joc, contactar abans que l'altre equip amb tots els teus agents secrets.  A cada torn, el cap d'espies ha de dir un mot que es pugui relacionar amb diversos mots dels que hi ha sobre la taula. Tot seguit, els enllaços (la resta de l'equip) intentaran endevinar a a partir de les pistes donades pels mots, la situació dels agents secrets. Un joc que permet treballar no només la imaginació, sinó la relació de paraules i famílies entre si, tot enriquint el vocabulari de les persones que juguen i l'estratègia de joc i comunicació en equip.

 

Jocs d'exterior:

BAGUL DE GRAN FORMAT DE JOCS DEL MÓN.

Caixa amb  jocs de tres continents diferents per treballar la interculturalitat. Conté els jocs: Carom, Tella, Yenka, Trencaclosques d'Estrella, Mikado, Parxís i Dominó. Tots ells de dimensions "gegants". Ideal per jugar al terra i a l'exterior.

PARACAIGUDES GEGANT

Joc molt popular en casals esportius. Amb una tela lleugera i gegant es proposen diferents reptes i jocs que només s'aconseguiran si tot el grup coopera. Tenim un paracaigudes pels més petitons i un paracaigudes de fins a 24 nances per a jugar-hi en gran grup i en un espai ample. 

KAPLA

Un joc de construcció per aprendre a treballar en equip. A més a més de ser un joc de construcció, aquest joc permet treballar diferents aspectes fonamentals en el desenvolupament, tant dels infants i joves com dels adults. Des de la paciència a la psicomotricitat fina, la imaginació, l'autocontrol o la creativitat. Existeixen diferents associacions d'aficionats al Kapla que us poden ensenyar (via internet també) mil i una construccions impossibles i jocs sense fi!

LLAPIS COOPERATIU

Apartir de 4 anys. Dinàmic i creatiu, joc de dibuixos interactius per a grups de 2 a 10 persones de qualsevol edat. Pot jugar-se en espais tancats o al carrer. L'objectiu del joc: fer plegats un dibuix, seguir un recorregut sense sortir-ne...,  resoldre junts un repte. Es col·loca el llapis damunt d'un paper i es dibuixa... però oh! sorpresa!, totes i tots estirem les cordes alhora! Caldrà posar-se d'acord per resoldre-ho i aconseguir el dibuix, laberint o circuit que ens hem proposat realitzar.

ENREDA'T PEL COMERÇ JUST

A partir de 6 anys. El joc familiar "enredos/twister" reconvertit en un joc solidari que ens fa reflexionar sobre el comerç just i el consum responsable. Per jugar-hi a l'exterior i en grup.

APRENDRE PER VIURE

A partir de 10 anys. Aprendre per viure és un joc que mostra la importància d'aprendre a resoldre bé les activitats quotidianes a partir d'un senzill circuit similar al joc de l'oca. El tauler fa un metre quadrat i les peces són de fusta. A mida que anem avançant pel tauler, anem coneguent les diferents situacions que utilitzarem per obrir debat.