09/05/2019

Rwanda. "25 anys de fake news"

El Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat organitza un acte per commemorar els 25 anys de la desaparició del pare blanc i amic Quim Vallmajó. L'acte girarà entorn a la lluita contra la impunitat i la manipulació informativa i serà aquest dimarts, 14 de maig, a partir de les 20h a La Cate de Figueres.

S'estrenarà el documental "Víctimas de la impunidad" amb entrevistes a testimonis del genocidi ruandès, a institucions com l'Ajuntament de Figueres, amics i família d'en Quim, entre molts d'altres. Serà el mateix director del documental, Jon Cuesta, qui juntament a un dels protahonistes presentaran l'àudiovisual.

Victoire Ingabire també serà present a l'acte de dimarts, mitjançant una connexió en directe a Kigali. La ruandesa resideix temporalment a la capital ruandesa, després d'haver passat 8 anys a la presó per haver-se presentat a les eleccions presidencials a Ruanda. 

L'acte comptarà també amb la presència de Gemma Parellada, corresponsal de Catalunya Ràdio a l'Àfrica negra que parlarà del paper dels mitjans de comunicació per combatre la manipulació informativa d'alguns governs, i de David Fernández, en qualitat d'activista social que ens parlarà de la lluita contra la impunitat des de les institucions.

L'Empordà Gospel Choir de Figueres tancarà l'acte.