25/01/2011

S'ajorna la festa final dels Paraigües per la Pau

La previsió de pluja ha obligat a traslladar la celebració final de la campanya Paraigües per la Pau -prevista per aquest divendres 28 de gener-, a l'11 de febrer. Més de 3.000 nens i nenes gironins de 14 escoles de Girona s'havien de trobar al Parc del Migdia per participar a la diada que conclou les diferents activitats de Paraigües per la Pau. Al llarg de les últimes dos setmanes, més de 4500 nens i nenes han estat treballant en l'elaboració dels seus paraigües mitjançant tallers d'educació per la pau. El Parc del Migdia serà el punt de trobada per a la festa final el pròxim 11 de febrer, a les 11h.

En aquesta activitat, que ha estat organitzada conjuntament des de l'Ajuntament  de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines hi participen alumnes de l'Annexa, Bosc de la Pabordia, Cassià Costal, Font de l'Abella, Dr Masmitjà, Joan Bruguera, Dalmau Carles, Mare de Déu del Mont, Maristes, Migdia, Montjuïc, Pla, Sta. Eugènia i Verd, amb l'estreta col·laboració dels mestres de cada centre.

Al llarg d'aquestes últimes dos setmanes, les escoles han estat treballant la pau a les aules i han puntat els seus paraigües amb missatges i dibuixos sobre la Pau. Des de la Coordinadora d'ONG Solidàries, a més, s'han dut a terme alguns tallers educatius més específics per treballar els valors de la pau amb l'alumnat i complementar l'activitat. El dia de la festa final, els nens i nenes que hagin participat del taller sortiran amb les seves mestres i tutor/es en desfilada pels carrers de la ciutat de Girona que els portarà al Parc del Migdia. Allà es reuniran totes les escoles per a obrir tots els paraigües amb una festa final on es realitzarà un petit acte amb una actuació musical i la lectura d'un manifest, per part d'un nen i una nena.

Paraigües per la Pau és un projecte artístic mundial i son diverses les ciutats que arreu del món, any rere any celebren aquesta diada. L'activitat s'adreça a tots els centres educatius d'educació infantil i primària de la ciutat de Girona (P3 fins a 6è). Es tracta de treballar des de dues vessants: l'artística, pel que fa a la creació dels dibuixos i decoracions dels paraigües, i la d'educació en valors, pel que fa al treball previ de difusió del missatge de la cultura de pau.