14/05/2019

Saps qui és la Maimuna? Saps què vol la Maimuna?

ACAPS Girona ha editat un conte pensat tant per als infants catalans com per als nens i nenes sahrauís. De fet, es tracta de dos contes en un de sol: un en català, "Saps qui és la Maimuna?" i un altre en àrab, "Saps què vol la Maimuna?"... depèn per on s'obri el conte.

Els dos contes parlen de la Maimuna i el seu germà, en Salek. Els dos nens viuen en els camps de refugiats de Tindouf, però aquest estiu, en Salek vindrà a Girona, a passar-lo amb nosaltres, en el marc del projecte Vacances en Pau. I la Maimuna, que encara és petita per sortir dels camps de refugiats, vol saber tot el què farà el seu germà.

El llibre té doncs una doble voluntat informativa: d'una banda, donar a conèixer els nenes i nenes que vindran a Catalunya per primera vegada quines coses faran quan siguin aquí a l'estiu, i de l'altra, donar a conèixer la causa sahrauí i la campanya Vacances en Pau, a les futures famílies acollidores d'aquests infants sahrauís. El conte es pot llegir en dos idiomes (el català que va d'esquerra a dreta i l'àrab que va de dreta a esquerra) i per això té dos títols, tot i que comparteix les il·lustracions de Marta Escarrà. Els textos són de Montserrat Fiol, d'ACAPS Girona, i han estat traduïts a l'àrab per Buha Baba Keihil i Ussef Duihi. "Saps qui és la Maimuna?" compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

De moment ja s'ha presentat als camps de refugiats -es va fer per Setmana Santa-, i a Girona, i aviat es podrà comprar a la Llibreria Les Voltes d'aquesta ciutat. Si en voleu un exemplar (10 euros), poseu-vos en contacte amb l'entitat: acaps.gi@gmail.com