16/09/2020

Setmana de la Mobilitat

Entre el 14 de març i el 21 de juny -dies del confinament- hi va haver a Girona un 52% menys de mobilitat urbana. Això ha comportat un 50,5% menys de diòxid de nitrogen i un 20,5% menys de partícules en suspensió, respecte el mateix període de l'any passat.

Són dades facilitades per l'Ajuntament de Girona en la Setmana Europea de la Mobilitat sobre una contaminació atmosfèrica que ens afecta directament a la salut, amb un increment del risc de patir malalties respiratòries, cardiovasculars o amb càncer de pulmó. La Coordinadora d'ONG Solidàries participa en les activitats programades per Girona pel Clima durant aquesta setmana, amb l'objectiu de reivindicar una mobilitat més sostenible i la reducció urgent d'emissions.

Avui mateix, davant l'Espai de Solidaritat, hem "alliberat" un aparcament, donant un nou ús a l'espai okupat habitualment pels cotxes (FOTOS). Durant una bona estona, hem reconvertit l'aparcament en una sala de lectura per a la ciutadania, contribuint a pacificar els carrers i a reduir les emissions. Al llarg de dia, altres entitats repetiran aquesta acció simbòlica a diferents espais de Girona ciutat.

Les altres activitats programades són:

Dissabte 19 de setembre, de 16 a 21h, Recuperem l'Avinguda Jaume I. Es faran activitats informatives i lúdiques

Dissabte 22 de setembre, a les 19h. Girocletada entre Salt, Girona i Sarrià, per reivindicar l'extensió de la Girocleta a l'àrea metropolitana.

Actualitat relacionada