01/10/2012

Teixidors de Somnis i de pensaments ancestrals

Colòmbia és el país convidat a la Fira Internacional del Cistell de Salt que se celebra aquest cap de setmana. I l'entitat Teixidors de Xarxes de Sant Feliu de Guíxols hi serà ben present, amb cistellers de la Región del Alto Ricaurte a Bocayà, amb els quals treballa en projectes de cooperació des de l'any 2004. 

L'exposició de cistelleria de Colòmbia mostra el llegat indígena de nombroses ètnies i regions del país i ens recorda el sentit harmònic i respectuós amb la vida i la natura. Actualment, el 40% del territori de Colòmbia està sota la pressió dels lobbies nacionals i internacionals. Milions de famílies han estat desplaçats de les seves terres, gairebé totes indígenes i camperoles, i l'associació Teixidors de Xarxes, gestora de la partipació de Colòmbia en aquesta fira, treballa amb famílies de camperols i artesans de Tinjacà. 

El diumenge 6 d'octubre, a les 5 de la tarda, Hugo Plazas i Maria Clara Suàrez, de Teixidors de Xarxes, ofereixen la conferència «Teixidors de somnis i de pensaments ancestrals», per donar a conèixer el seu país.