28/05/2011

Teixint cultures a Salt

El pròxim divendres 3 de juny, es presenta a Salt el llibre "Teixint cultures: contes africans per a petits i grans" que recull 10 contes del Marroc, Algèria i Senegal, elaborats per dones immigrades que viuen a Salt. El llibre és fruit d'un projecte impulsat per l'Associació GRAMC, el Grup de Recerca Cultura i Educació de la UdG i la Biblioteca infantil d'En Massagran. La presentació es farà a les 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca d'en Massagran.

Amb el català, l'àrab i el mandinga com a llengües, aquest és un material per a treballar el valor de la diversitat de llengües i cultures del món dins les aules, alhora que pot esdevenir un recurs de suport molt útil per a l'aprenentatge del català de l'alumnat nouvingut.

El projecte "Teixint Cultures" neix amb l'objectiu de desenvolupar les habilitats lingüístiques de les persones immigrades, tant en català com en la seva llengua d'origen, per tal que la llengua no es converteixi en un element d'exclusió social. És un programa basat en les experiències anomenades "dual-language" que busquen la recuperació de la tradició oral de les famílies immigrades.

(Il·lustració d'Eulàlia Rodríguez).