10/01/2023

Testimonis de pau pel DENIP

El 30 de gener es commemora el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau en record de l’aniversari de la mort de Gandhi. La proposta didàctica de FundiPau per al 2023 està dedicada a Gandhi, però també a Martin Luther King.

En l'edició del DENIP 2023 coincideix que es compleixen 75 anys de l'assassinat de Gandhi, amb el 60è aniversari (a l’agost) de la ‘Marxa sobre Washington pel treball i la llibertat’, una concentració multitudinària que va representar un punt d’inflexió en la història dels drets civils als Estats Units d'Amèrica. En aquella marxa, Martin Luther King va pronunciar el seu famós discurs "I have a dream" en què defensava un món sense discriminacions i on es respectessin els drets humans de tothom.

«Gandhi i Luther King, en espais geogràfics i temporals diferents però on la violència era molt present, van saber trobar vies alternatives a la confrontació violenta per canviar les coses. Amb eines com la resistència pacífica i la desobediència civil noviolenta van aconseguir modificar el rumb de la història dels seus països.», diuen des de FundiPau. I a aquestes dues persones revolucionàries, els han dedicat la proposta didàctica per al DENIP 2023 que podeu consultar a continuació:

Proposta DENIP 2023 – Testimonis de pau en contextos de conflicte

Les activitats incloses en aquesta proposta volen contribuir a fomentar actituds creatives i respectuoses en l’entorn més proper de l’alumnat, basades en el respecte, la inclusió i la solidaritat, i els anima a trobar exemples propers i quotidians de persones que actuen com ho van fer Gandhi o Luther King. Les propostes de treball que trobareu al document estan orientades a la reflexió i al debat per a alumnes de primària, ESO i Batxillerat.