03/06/2016

Va de drets

El proper dissabte 11 de juny, Olot acull una jornada dedicada als drets civils. Des de l'Institut de Cultura d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa es vol treballar diferents drets destinats a garantir la igualtat de les persones i a evitar qualsevol tipus de discriminació per motius de gènere, raça, religió, etc. El periodista Jaume Barberà és un dels ponents de la Jornada.

La jornada vol ser el punt de partida d’una tasca que es farà a través de la pedagogia i la cultura i que vol conscienciar la ciutadania que ha de vetllar pels seus drets. Serà una jornada en què es parlarà de drets de forma genèrica i servirà com a punt de partida d’un projecte que durant els propers anys s’anirà treballant i posant el focus en els diferents drets civils. Concretament, en els propers mesos es faran un seguit d’activitats destinades a la diversitat sexual i de gènere.

La jornada Va de drets començarà a les 10 h, a la sala El Torín, amb la benvinguda de Josep Berga, regidor de Benestar Social i Drets Civils i Cultura. Tot seguit, a les 10.15 h, Jaume Barberà oferirà la xerrada titulada “No som sense els altres”. A les 11 h, l’escriptora Brigitte Vasallo pujarà a l’escenari per parlar de “La cruïlla com a frontera”. Vasallo és una mediadora intercultural especialitzada en islamofòbia, diversitat sexual i afectiva. A les 11.30 h, començarà una taula rodona sobre Diversitat(s), amb Brigitte Vasallo, l’activista trans Pol Galofré, l’activista del Moviment Vida Independent Marga Alonso i l’actvisita de l’Espai Antiracista Salt-Girona, Mostafa Shaimi. Les jornades acabaran amb un concert del grup garrotxí Trujazz.

Abans del concert, també es presentarà l’itinerari Identitats Impossibles, el qual estarà format per un conjunt d’activitats culturals destinades a parlar sobre la diversitat sexual i de gènere que tindràn com a proposta central l’exposició homònima que es podrà veure al Museu dels Sants a partir del 18 de juny. De fet, ja es va començar a treballar en aquesta línia en el curs que es va fer a finals d’abril per prevenir l’assetjament escolar LGTBIfòbic.