21/03/2017

Vols acollir un camp de voluntariat internacional?

El Servei Civil Internacional organitza camps de voluntariat arreu del món i també, a casa nostra. Es tracta de camps en els quals hi participen d'entre 6 i 15 persones de diferents nacionalitats i que tenen d'entre 2 a 3 setmanes de durada, a un mes.

Si ets un col·lectiu o una entitat i necessites suport per tirar endavant el teu projecte, l'SCI Catalunya et proposa l'acollida d'un camp de voluntariat internacional. Els projectes poden ser de temàtica ben diversa: cultura, sostenibilitat, inclusió social, dinamització de col·lectius, memòria històrica, recuperació del patrimoni, reconstrucció... Es tracta d’una idea de solidaritat traçada des del treball en xarxa a nivell local i internacional. Els camps de voluntariat acostumen a ser autogestionats des d’organitzacions de base, des de l'austeritat i la participació voluntària.

Els objectius que persegueixen els camps de voluntariat són la presa de consciència de la transformació social, la construcció de pau i la coneixença d'altres realitats. A més, i respecte als objectius de desenvolupament local, l'SCI remarca la repercussió positiva en l'entitat promotora, l'empoderament de l'organització i el treball en xarxa.
 
Fins ara, moltes organitzacions han col·laborat en l'organització de camps arreu dels Països Catalans. Associacions com La Muga Caula, la Xarxa d'Economia Social i Solidària, Santa Coloma en Transició o La iMAGInada han organitzats camps de voluntariat durant el passat 2016.


Si t'interessa, posa't en contacte amb: incoming@sci-cat.org