En suport de Dolors Bassa

PER ISABEL JUANOLA. L'autora recorda la vinculació de la consellera Dolors Bassa amb el Col·lectiu per la Igualtat i el seu compromís amb la igualtat de gènere.

Dolors Bassa és una persona fortament compromesa amb la igualtat de gènere que ha lluitat sempre contra la discriminació de les dones en tots els àmbits, sobretot en el laboral i social per la seva condició de mestra i sindicalista.

Va entrar al Col·lectiu per la Igualtat de Girona l’any 2005, atreta per l’activitat pública que hi organitzàvem: conferències, sessions reivindicatives al voltant del 8 de març (Dia de la Dona) i el 25 de novembre (Dia contra la Violència de Gènere), campanyes i jornades de reflexió pròpies. Una de les seves primeres propostes va ser una taula rodona sobre la desigualtat salarial entre homes i dones, una de les qüestions que sempre l’han preocupada. També va participar en la taula rodona Discriminació de gènere. Violacions dels drets humans. Què fan les administracions i les ONG? dins de la campanya Ariadna a Girona. Estirant el fil per la igualtat, que entre el 2005 i el 2006 va implicar educativament i socialment la ciutat en la prevenció de la violència de gènere.

Amb molt d’orgull, vam assistir a la seva elecció, el 2008, com a secretària general de la UGT de les comarques gironines. Va ser la primera dona a ocupar aquest càrrec. Tot i la nova responsabilitat sindical va continuar vinculada al col·lectiu, ja fos participant en actes o facilitant els contactes amb alguns ponents que ens interessava portar a Girona. 

La Dolors és una persona valenta que ve de l’associacionisme i de la defensa dels drets humans. Ha dignificat la política amb la seva feina i defensant les seves idees. Les que ha cregut en cada moment que eren les més justes.