Ethica

  • Jocs
  • Economia i desenvolupament
  • A partir de 16 anys
  • Joc de sobretaula. Joc de rol
  • Català
  • Barcelonya
  • Gratuït amb fiança 30.00€
  • Teixell: joc

L'objectiu del joc és ser la família i la banca més ètiques, per fer-ho, cal  valorar el benefici potencial de les inversions que es proposen tenint en compte l'ètica de l'impacte que la inversió tindrà en les persones i el planeta.

Com s'hi juga:

Es formen sis equips diferents, tres famílies i tres entitats financeres. Cada equip comença el joc amb  255 ethiques per invertir. Per fer-ho cal visitar cada entitat financera i escollir si volen invertir en accions empresarials, inversions cooperativistes o comptes d'estalvi.  Cadascuna d'aquestes inversisons o estalvis produeixen tres tipus de puntuació al taulell de joc: puntuació per beneficis financers, puntuació per beneficis socials i puntuació per beneficis mediambientals que poden ser positives o negatives, segons el que marcaran els daus. A més, hi ha les cartes de notícies d'inversions i cartes de notícies globals, que marquen també la puntuació damunt el taulell. El joc complert té tres rondes (que simbolitzen tres anys). En ser un joc de rol, necessita d'una persona dinamitzadora/facilitadora. Al CeDRe us ajudem a preparar-vos com a facilitadors/es per tal que pugueu dur a la pràctica el joc de rol als vostres centres sense major dificultat.

 

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

Joc de rol sobre les finances i les inversions. Un recurs pedagògic en format joc que cal saber dinamitzar. Ideal pel treball amb joves sobre el món financer des de la seva vessant més social i responsable que ajuda a trencar esquemes i obrir portes a una altra manera d’entendre el sistema bancari i el joc financer.

Recomanem afegir al material del joc unes petites disfresses per ajudar a ambientar els espais o racons. Pot semblar un detall prescindible, però el fet de posar un petit complement a cada personatge: famílies i treballadors/es de la banca ajuda exponencialment als joves a identificar-se amb el seu rol.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec