Mañana. Una revolución en marxa

  • Fons bibliogràfic
  • Solidaritat i ONG, Història, Mediambient i Geografia
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Cyril Dion
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 330.34 DIO

En 2012, l'escriptor i cineasta Cyril Dion va llegir un estudi sobre canvi climàtic realitzat per vint-i-dos científics de reconeguda autoritat, publicat en la prestigiosa revista Nature. Allí s'anunciava la possible desaparició d'una part de la humanitat l'any 2100. L'estudi amb prou feines va tenir ressò en els mitjans de comunicació i l'estupefacció de Cyril va ser absoluta.

Llavors va pensar que, si amplificar el soroll de la catàstrofe no tenia efectes sobre una societat narcotitzada, tal vegada fos més útil explicar la història en positiu d'aquells que s'estan enfrontant aquest futur incert. Així va decidir embarcar-se en un llarg viatge per tot el planeta per descobrir i relatar quines són les solucions que en diferents països, ciutats i pobles estan funcionant per canviar de debò el món: qui i com estan aconseguint ja un sistema econòmic més just, un model energètic sostenible, una agricultura respectuosa amb el mitjà, una democràcia autèntica i una educació lliure. Ciència-ficció? No.

Acompanyem a Cyril per ciutats que produeixen de manera autosuficient i ecològica el seu propi menjar; per unes altres que obtenen per si mateixes la seva energia a partir de fonts renovables; per unes altres que reciclen el 100% dels seus residus; o per aquelles que han creat la seva pròpia moneda per lluitar contra l'especulació financera. Recorrem països en els quals els ciutadans del carrer redacten la seva pròpia constitució braç a braç amb els polítics; o on un 10% de la ciutadania pot exigir un referèndum; o on s'implanta un sistema educatiu universal en el qual són els alumnes els qui decideixen com educar-se. Coneixem a homes i dones corrents que generen moviments internacionals que estan canviant el món des d'a baix; activistes capaços de donar la volta a les polítiques neoliberals suposadament totpoderoses; o emprenedors que defineixen el benefici des de paràmetres socials i mediambientals. De la unió de totes aquestes iniciatives sorgeix una comunitat global i una revolució tranquil·la que ja està construint un futur millor i possible. I al que tots podem unir-nos.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec