The mind

 • Jocs
 • Cooperació
 • de 7 a 11 anys, I fins als 100 anys
 • No definit / No cal
 • Wolfgang Warcsh
 • Gratuït amb fiança 30.00€
 • Teixell: joc-2019

Un joc col·laboratiu que ens obliga a "connectar les nostres ments". Un joc senzill que obliga a treballar en equip. Caldrà superar tots els nivells jugant les cartes en ordre i així, guanyar la partida. Però hi ha un detall important: no podreu posar-vos d'acord, ni intercanviar informació (ni amb sons, ni amb mínica i òbviament, tampoc parlant)

Com jugar-hi?

El joc es divideix en diferents rondes i dificultats. A cada nivell les jugadores han de col·locar les cartes en ordre ascendent al centre de la taula formant un piló. Per fer-ho no hi ha ordre, però si cal cal col·locar les cartes d'una a una de cap amunt per a què tothom pugui veure el valor de la carta i decidir si juga la seva o no. Com que no podem comunicar-nos i la resta del grup no coneix les cartes dels altres jugadors i jugadores, caldra connectar, arriscar-se i provar sort per tal d'anar superant els nivells i aconseguir ordenar les cartes correctament.

Contingut del joc:

 • 100 cartes numerades
 • 12 cartes de nivell
 • 5 cartes de vida
 • 3 cartes d'estrelles ninja

 

Alguns aprenentatges que hem recollit de la vostra experiència:

Un joc 100% cooperatiu. En resolució alternativa de conflictes serveix per a la pràctica de l'articulació d'estratègies i la presa de decisions col·lectives.

Per aconseguir guanyar al joc i anar pujant de nivells és important saber interpretar el llenguatge no verbal: les mirades, els moviments del cap i del cos, la col·locació de les cartes a les mans o a la taula... Qualsevol moviment, per petit que sigui hem de saber-lo interpretar i així conèixer què esperen els altres de mi, alhora que jo també estic comunicant el que necessito que faci la resta del grup. Un joc molt entretingut que enganxa gràcies a la mecànica d'anar assolint nous nivells i reptes més difícils. L'estratègia donada per les estrelles ninja son vitals per a la bona consecució del joc. Cal per tant saber utilitzar-les en el moment adequat. També treballem el consens de les decisions a prendre ja que si aquestes no son acceptades per tot el grup, no es poden dur a terme.

En matemàtiques s'utilitza per al càlcul mental, el pensament lògic i estratègic en grup i la seriació. Per jugar-hi és necessari conèixer els nombres de l'u al cent, i mentalment, tenir-ne clar l'ordre. Per aquelles jugadores i jugadors més menuts i que poden dubtar en algun moment es pot adaptar el joc reduint el nombre de cartes (jugar de l'1 al 20, o amb cartes de l'1 al 50) o bé, si interessa treballar fins al 100. Ens pot ajudar tenir una escaleta escrita de l'1 al 100 prop de la taula de joc visible per a tothom. 

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec